E-mail print

Papegaaien Encyclopedie

2013-01-09 20:59:01
Schubbenlori
Trichoglossus chlorolepidotus
noord Australiƫ
2
Een vogel van ongeveer 27 cm met een gemiddeld gewicht tussen de 70 en 90 gram.
Ze komen voor in noordoost Australie van Cooktown, Nieuw Queensland zuid tot het Illawarra district, Oost nieuw zuid Wales. In het wilde gebied van het Melbourne district, in zuid Victoria.
Hun leefgebied is vaak wat hoger gelegen tot ongeveer 600 meter. In het Eucalyptus bosgebied en wouden aan de kust maar komen ook vaak voor bij boomkwekerijen in bloeiende bomen.
Hun voeding bestaat uit pollen, nectar, fruit en insecten maar ook eucalyptus. Ze zijn ook gezien in het landbouwgebied waar ze aan de gewassen aten.
Ze vliegen vaak in grote luidruchtige groepen. Ze zijn ook luidruchtig tijdens het eten maar vallen minder op als de Regenbooglori, waar ze mee omgaan.
Het broedseizoen is in het zuiden van augustus tot januari en in het noorden is het broedseizoen langer en begint het in mei. Ze leggen 2 tot 3 eieren.
images/papegaaienpodie/chlorolepidotus.jpg
Lori's (Loriidae)
geen
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok