E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-30
Bergvlagstaart papegaai
Prioniturus montanus
bergen van Luzon op de Fillipijnen
2
De bergvlagstaartpapegaai heeft een gemiddelde lengte van ongeveer 23 centimeter, excl. de 35 tot 80 centimeter lange staartveren. Het mannetje heeft een turquoise blauw voorhoofd, gezicht en plekken achter de oren. Op de kruin heeft hij een rode plek omgegeven door blauw. De rest van de bovenkant is heldergroen. De onderzijde is wat donkerder geelgroen. De vleugels en de staartveren zijn groen. De centrale veren hebben een verlengde schacht en hebben aan het eind een soort zwarte vlag. De buitenste staartveren zijn donkergroen tot zwart en het onderste deel is turquoise blauw. De vliegveren zijn kobaltgroen met groene randen. Het vrouwtje heeft net als de Mindanao-vlagstaartpapegaai geen rode plek op de kop, maar heeft wel wat blauw op het voorhoofd en rond de ogen.
De bergvlagstaartpapegaai is een luidruchtige vogel die veelal door of laag over de bossen vliegt. Ze leven daar alleen, in paartjes of in kleine groepjes.
images/papegaaienpodie/Psittacinae/Prioniturus/Prioniturus_montanusW.jpg
Papegaaien (Psittacidae)
Subfamilie Psittacinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok