E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-30 18:15:47
Australische Nachtpapegaai
Geopsittacus occidentalis
Australiƫ
1
De Nacht papegaai (waarschijnlijk uitgestorven) is een kleine brede staart papegaai die inheems zijn op het continent van Australiƫ. De soort werd oorspronkelijk geplaatst in haar eigen geslacht (Geopsittacus), maar de meeste onderzoekers geven er nu de voorkeur aan om ze te verbinden aan het geslacht Pezoporus, bij de twee grondpapegaaien.
Er zijn geen waarnemingen van de vogel meer gedaan tussen 1912 en 1979, wat leidt tot speculaties dat het uitgestorven was. Waarnemingen sinds 1979 zijn zeer zeldzaam en de vogel grootte van de populatie is onbekend.
images/papegaaienpodie/overige_Psittacidae/Geopsittacus_occidentalis.jpg
Papegaaien (Psittacidae)
Subfamilie Psittacinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok