E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-30 19:03:58
Antipodes Roodvoorhoofdkakariki
Cyanoramphus novaezelandiae hochstetteri
Antipodes eiland
1
Ze worden het vaakst gezien in paren die het hele jaar door samen blijven. Grotere groepen verzamelen zich bij voedselbronnen. Groepen gaan samen baden in getijdepoelen en gaan gezamenlijk slapen. De vogels zoeken in de vroege ochtend actief naar voedsel, rusten en poetsen tijdens de dag, en gaan in de middag opnieuw foerageren.
Ze eten vruchten, zaden, bladeren, knoppen, bessen, bloemen, nectar en jonge scheuten. Ze eten ook ongewervelde dieren, honingdauw en zeewier en kleine zeeslakken.
Ze broeden van oktober tot maart en krijgen dan 5-9 eieren de afmetingen hiervan zijn 26.0 x 21.5mm.
images/papegaaienpodie/overige_Psittacidae/Cyanoramphus_novaezelandiae_hochstetteri.jpg
Papegaaien (Psittacidae)
Subfamilie Psittacinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok