E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-30 19:55:37
Andes Parkiet
Bolborhynchus orbygnesius
hooglanden van Peru en noord Bolivia
2
De Andes parkiet, Bolborhynchus orbygnesius, is een kleine papegaai (160 mm) die voorkomt in de hooggelegen valleien van het centraal-oostelijke Andes-gebied in Bolivia en Peru. Ze komen voor op een hoogte van 1.500 m tot 5.000 meter in beboste gebieden. Ze zijn groen, donkerder boven en lichter aan de onderkant, met een klein beetje blauw, zichtbaar op de vleugels tijdens het vliegen. Ze hebben een bleke snavel en een staart van gemiddelde lengte. Deze soort is forser en donkerder dan de berg parkiet.
Ze verblijven meestal in kleinere groepen, maar er zijn groepen gezien van soms ook meer dan 300 vogels. De Andes parkiet eet zaden, knoppen en bessen, en broedt in holen in steile oevers.
images/papegaaienpodie/Psittacinae/Bolborhynchus/Bolborhynchus_orbygnesius1.jpg
Papegaaien (Psittacidae)
Subfamilie Psittacinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok