E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-29
Finsch' Spechtpapegaai
Micropsitta finschii
Ugi, San Cristobal, en Rennell, Zuid Solomon eilanden
2
De Finsch' spechtpapegaai (Micropsitta finschii) komt voor in Papoea-Nieuw-Guinea en op de Salomonseilanden. Hun natuurlijke leefomgevingen zijn subtropische of tropische vochtige laagland bossen en subtropische of tropische vochtige bergbossen. Ze zijn 9,5 cm lang en wegen 12 gram. Hun dieet bestaat uit korstmos, schimmels en Casuarina zaden. Ze worden gezien in paren, alleen of in groepen van 3-6 vogels. Foerageren doen ze ondersteboven tegen boomstammen, met behulp van zijn staart als een stut tegen de bast.
images/papegaaienpodie/Kakatoes/spechtpapegaaien/Finschs-Pygmy-parrot.jpg
Papegaaien (Psittacidae)
Subfamilie Micropsittinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok