E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-31
Emerald lori
Neopsittacus pullicauda
Bergen van zuidoost Nieuw Guinea
1
De Emerald lori (Neopsittacus pullicauda) komt voor in West-Papoea, Indonesiƫ en Papoea-Nieuw-Guinea. Hun natuurlijke habitat zijn subtropische of tropische vochtige bergbossen, ten westen van Sepik River gebied, het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea. Ze leven op een hoogte tussen de 1.700-3.800 mtr. Ze zijn 18 cm. lang en wegen tussen de 28-40 gram. Ze hebben zacht geelgroene strepen op de kruin en in de nek. Verder is de nek licht gewassen olijfbruin, de wangen zijn groen met groengele strepen. Van de keel tot aan het centrum van de buik zijn ze rood. Ze hebben rode ondervleugel dekveren. De bovenste staart is groen en de onderkant is olijfgroen. De snavel is diep oranje van kleur en de ogen zijn rood. Ze eten voornamelijk stuifmeel, nectar, bloemen, vruchten en soms ook zaden.
images/papegaaienpodie/Loriidae/Neopsittacus/Neopsittacus_pullicauda.jpg
Lori's (Loriidae)
geen
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok