E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-31
Eleonora Geelkuifkaketoe
Cacatua galerita eleonora
Aru eilanden Indonesië
2
De middelste geelkuifkaketoe (Cacatua galerita eleonora), soms ook Eleonora kaketoe genoemd, is een vogel uit de orde der papegaaiachtigen en de familie der kaketoes. Hij is een ondersoort van de grote geelkuifkaketoe (Cacatua galerita). De vogel is inheems op de Aru-eilanden en geïntroduceerd op de Kei-eilanden in Indonesië. De vogel geeft de voorkeur aan bosrijke gebieden, open landschappen en gecultiveerde gebieden. De witte kaketoe lijkt op de nominaatvorm maar heeft een in verhouding veel kleinere snavel. Van de ondersoorten is dit tevens ook de kleinste vogel. Hij wordt ongeveer 44 cm lang en weegt ongeveer 600 gram. Het voedsel van deze kaketoe bestaat uit zaden, bessen, bloemen, vruchten, wortels, insecten en larven. Het broedseizoen van deze kaketoe ligt voornamelijk van september tot januari. De vogels hebben hun nest in een boomholte of rotsspleet. Het vrouwtje legt 2 tot 3 witte ovale eieren welke na een periode van 30 dagen uitkomen. Beide vogels broeden om beurten de eieren uit en verzorgen samen de jongen. Na ongeveer 75 dagen vliegen de jonge kaketoes uit.
images/papegaaienpodie/Kakatoes/Cacatua_galerita_eleonora1.jpg
Kaketoes (Cacatuidae)
Subfamilie Cacatuinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok