E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-31
Ducorps Kaketoe
Cacatua ducorpsii
oost Papua New Guinea en Salomons Eilanden
2
De Ducorps kaketoe (Cacatua ducorpsii) is endemisch in de Salomonseilanden waar het een algemeen voorkomende soort is. Alleen van Makira naar het zuiden komt de vogel niet voor. De vogel leeft in de primaire en secundaire laagland regenwouden en open gebieden. De vogel wordt ongeveer 30 cm groot. Het verenkleed is overwegend wit. Ze hebben een dunne blauwe oogring en een witte kuif. De krachtige snavel en poten zijn lichtgrijs van kleur. De vogel is te verwarren met de kleinere Goffin-kaketoe en de grotere Witkuifkaketoe. Het voedsel van deze kaketoe soort is voornamelijk vegetarisch. Op het menu staan zaden, vruchten, noten en bessen soms aangevuld met kleine insecten. De Ducorps kaketoe nestelt in holen in bomen. De eieren zijn wit en er zijn meestal twee eieren in een leg. Na een broedtijd van 25 dagen komen de eieren uit. De jongen verlaten na 60 tot 62 dagen het nest.
images/papegaaienpodie/Kakatoes/Cacatua_ducorpsii1.jpg
Kaketoes (Cacatuidae)
Subfamilie Cacatuinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok