E-mailadres print

Papegaaien Encyclopedie

2012-12-31
Filippijnse Kaketoe
Cacatua haematuropygia
Filipijnen
1
De Filipijnse kaketoe (Cacatua haematuropygia) behoort tot de papegaaiachtigen. Hij is ongeveer 31 cm van kop tot staart en weegt zo'n 350 gram. Hij lijkt wat op de Goffini kaketoe, maar is makkelijk te onderscheiden door zijn rode veren aan het einde van zijn staart. De Filipijnse kaketoe komt in het wild alleen voor in de Filipijnen waar nog kleine populaties voorkomen op de eilanden Palawan, Tawitawi, Mindanao en Masbate. De Filipijnse kaketoe heeft een karakteristieke jankende roep en maakt daarnaast de voor kaketoes gebruikelijke gillende en fluitende geluiden. Hij is echter wel stiller dan de witkuifkaketoe en de molukkenkaketoe. Deze soort is ernstig bedreigd. Het aantal Filipijnse kaketoes is drastisch achteruit gegaan door de illegale jacht en terugloop van hun leefgebieden. Momenteel wordt hun aantal in het wild op ongeveer 4000 geschat.
images/papegaaienpodie/Kakatoes/Cacatua_haematuropygia1.jpg
Kaketoes (Cacatuidae)
Subfamilie Cacatuinae
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok