Meer informatie over aanschaf

Kooien

Wanneer je op zoek gaat naar een papegaaien- of parkieten kooi op internet, lijken ze allemaal op elkaar. De een nog mooier dan de andere, maar wellicht niet allemaal even geschikt voor uw papegaai. Toch zitten er grote verschillen in de aangeboden kooien. Hieronder treft u allerlei informatie aan die u kan helpen om voor uw papegaai en uw situatie de juiste kooi uit zoeken.

Lees meer...

Kopen of adopteren

En dan ben je er thuis uit. Je wilt een papegaai, maar dan........
Welke papegaai komt er in huis, en wordt ie gekocht of komt hij uit de opvang? Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een papegaai:

Lees meer...

Handopfok zorgt voor probleemvogels!

Hoe vaak ik het al niet gezegd heb. Bij iedere bezoeker van onze gaaien. Broedmachine vogels of vogels die te vroeg bij de ouders zijn weggehaald zijn later vaak probleemvogels. Van de 8 vogels die we nu hebben zitten is er, helaas, maar één geen broedmachine vogel. En dit is nog wel de minst "gestoorde" van het stel. Deze is op een andere manier "gek" gemaakt door de mens.

Lees meer...

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok