Fiara, papegaai van adel

Ik ben Fiara, een edelpapegaai van adel. Ik ben drie jaar jong en heb veel gereisd. Nu woon ik bij mijn baasjes in Belgisch Limburg.

Toen ik voor het eerst hier kwam, leek het wel elke dag mijn verjaardag. Eerst een mooie kooi, toen een leuke zitstok altijd snoepjes in liggen!! En daarna nog mijn eigen klimboom. Een echte wilgenboom in de huiskamer. En vooral, niet te vergeten, heel veel speelgoed!! Sinds ik hier woon heb ik me nog niet verveelt. Als het aan het vrouwtje lag kreeg ik elke dag taalles. Gelukkig vind baasje dat niet leuk, want ik vind veel woorden toch wel moeilijk hoor! Woorden die ik al wel wil uitspreken zijn: "heelaba", " ja", "komen eten", " kom is kijken" en "lekker". En dan maar aandacht krijgen hé. En snoepjes!

We gaan ook elke dag wandelen om te wennen aan het klimaat en om veel vitamine D aan te maken in de zon. Onderweg kijk ik mijn ogen uit naar alles wat ik zie: ik let goed op de omgeving en wil van elk geluidje weten waar het vandaan komt. Als ik dan weer thuis ben probeer ik voor mezelf even op een rijtje te zetten wat ik gezien heb: vliegende vogels, blaffende honden, miauwende katten en grote stenen kooien met weinig kijkruimte. Stiekem ben ik toch jaloers op de vogels van buiten. Elke keer als ik probeer te vliegen komt de vloer dichterbij dan het plafond.
Zou dat kunnen komen doordat ze, toen ik nog klein was een stuk uit mijn vleugel hebben geknipt? Voorlopig ga ik mijn baasjes gek maken door de hele dag " ja" te zeggen en dan schrijf ik nog wel eens!

Tot de volgende!!
Fiara, papegaai van adel.✳

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok