Biologische voeding

Voeding-kookpotjeUit onderzoek is gebleken dat biologische producten een hoogwaardigere voedingswaarde hebben dan niet-biologische producten.
De productie van biologische producten staat ten alle tijden onder toezicht van de overheid om misbruik en fraude te voorkomen en de kwaliteit hoog te houden. Tijdens de productie van biologische producten en bestanddelen mogen geen kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De teelt van de gewassen moet altijd in de grond plaatsvinden.

Een product mag alleen biologisch genoemd worden als de producent voldoet aan alle wettelijke voorschriften. Alle ingrediƫnten van een biologisch product dienen gecertificeerd te zijn en voldoen aan de EEG-verordening 2092-91.

Dit betekent niet dat niet biologisch voer slecht is voor papegaaien. Tegenwoordig zijn de eisen die aan niet biologisch voer gesteld worden ook erg hoog. Er zijn ook zeer goed niet biologische voeren te verkrijgen.


Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok